آغاز طرح واکسیناسیون رایگان نیوکاسل طیور خانگی در یزد
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان یزد گفت: در راستای پیشگیری از بروز و انتشار بیماری های ویروسی طیور، طرح رایگان واکسیناسیون نیوکاسل طیور خانگی در استان یزد آغاز شد.
هادی زارع، با اشاره به نقش موثر واکسیناسیون در ایجاد ایمنی طیور و پیشگیری از بروز بیماری اظهار کرد: طرح سراسری واکسیناسیون نیوکاسل هرسال به اجرا در می آید تا ضمن حفظ سرمایه شهروندان از انتشار بیماری در استان و درگیر نمودن مرغداری های صنعتی پیشگیری شود.
وی علائم بیماری نیوکاسل را شامل: تنگی نفس، سرفه، تورم چشم و گلو، بی اشتهایی، به دور خود چرخیدن، اسهال سبز و آبکی و کاهش تخم در پرندگان تخمگذار عنوان نمود و افزود: نیوکاسل بیشتر مرغ و خروس را مبتلا می کند اما در سایر گونه های طیور نظیر مرغ مروارید، اردک و بوقلمون نیز مشاهده می شود.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی یزد گفت: نیوکاسل یکی از مهمترین بیماریهای پرندگانی است که به صورت صنعتی و متراکم پرورش داده میشوند؛ که در صورت عدم واکسیناسیون با این بیماری درگیر و با توجه به قابلیت انتشار گسترده موجب آسیب جدی به صنعت مرغداری استان و ایجاد خسارت اقتصادی فراوان می گردد.
زارع تصریح کرد: نیوکاسل یکی از بیماریهای ویروسی حاد با تلفات بالا در پرندگان است که درمان قطعی ندارد و تنها راه مقابله با آن، کنترل و پیشگیری از طریق واکسیناسیون و رعایت دقیق اصول امنیت زیستی در محلهای پرورش است. با توجه به این مهم واکسیناسیون نیوکاسل خوراکی در دو مرحله و هر شش ماه یک بار در طول سال، با مراجعه نیروهای شبکه دامپزشکی شهرستان ها به منازلی که دارای طیور خانگی هستند تکرار می شود.
وی در خصوص این طرح گفت: این طرح به مدت یک ماه و با مراجعه کارشناسان دامپزشکی به منازل روستایی و حل نمودن دارو در آب مصرفی طیور انجام می شود که با تشنه نگه داشتن، طیور را نسبت به آشامیدن آب ترغیب می نمایند.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان از جمله اهداف اجرای طرح رایگان واکسیناسیون نیوکاسل، افزایش سطح ایمنی طیور بومی، جلوگیری از شیوع ویروس و بیماری نیوکاسل در روستاها و انتقال آن به واحدهای صنعتی مرغداری در استان عنوان نمود و گفت: نیوکاسل یک بیماری ویروسی خطرناک طیور می باشد؛که با فراگیری گسترده می تواند موجب کاهش تولیدات در صنعت طیور وخسارت اقتصادی فراوان گردد؛ اما تهدیدی برای سلامتی انسان و آسیب به بهداشت عمومی جامعه محسوب نمی شود.