استانداریزد:تبیین نقاط قوت نظام،وظیفه تمام داوطلبان انتخابات است
استاندار یزد گفت: تبیین نقاط قوت نظام، وظیفه تمامی داوطلبان انتخابات است و فضای نامناسب شکل گرفته در جامعه درباره وظایف نمایندگان باید با روشنگری شکسته شود.
به گزارش روز جمعه روابط عمومی استانداری یزد، مهران فاطمی، در نشست با نمایندگان دهها حزب استان که به منظور تبادل نظر در خصوص مسائل مختلف انتخابات برگزار شد با اشاره به اهمیت این مسئله افزود: انتخابات قوی موجب شکلگیری مجلس قوی خواهد شد که در کنار یک دولت قوی، هدف «ایران قوی» را محقق خواهد ساخت.
وی با بیان اینکه مسیر حل مشکلات از همین مشارکت عموم مردم در انتخابات و تشکیل یک مجلس قوی خواهد گذشت اظهار کرد: ریل گذاری کشور در قالب تصویب قوانین و نظارت بر حسن اجرای آن ها بر عهده مجلس است و لوکوموتیو دولت باید در ریل تعیین شده توسط مجلس حرکت کند.
استاندار یزد با اشاره به تصویب برنامه توسعه هفتم به عنوان مهمترین برنامه راهبردی پنج ساله کشور توسط مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: دولتها نمیتوانند از این قانون بالادستی عبور کنند؛ لذا مسیر حل تمامی چالشها از انتخابات مجلس میگذرد.
وی با اشاره به بیطرفی مدیران استان در انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: هیچ کدام از اعضای ستاد انتخابات استان به عنوان مجری این رویداد هیچ گونه حمایتی از نامزدها نخواهند داشت و در صورت تخلف برخورد لازم انجام خواهد شد.
فاطمی به اهمیت تحقق چهار راهبرد مورد تاکید رهبر معظم انقلاب در انتخابات اشاره و عنوان کرد: تمرکز بر «مشارکت»، «امنیت»، «سلامت» و «رقابت» به عنوان چهار راهبرد مورد تاکید مقام معظم رهبری و فراهمسازی زمینه های تحقق آن مهمترین وظیفه مدیران است.
وی از راه اندازی چهار شبکه استانی توسط صدا و سیما جهت مطرح کردن ایدهها و گفتگوی مستقیم داوطلبان انتخابات با مردم خبر داد.
وی با بیان اینکه می توان نواقص و مشکلات کشور را با اتحاد و همدلی برطرف ساخت، خاطرنشان کرد: یکی از مظاهر وحدت کلمه و انسجام ملی همین انتخابات است.
استاندار یزد در پاسخ به مباحث مطرح شده در خصوص نرخ تورم در استان خاطرنشان کرد: بر اساس اعلام مرکز آمار از بین ۵۰ شاخص کلان اقتصادی، استان یزد در ۲۰ شاخص در رتبههای اول و دوم قرار دارد و دارای بالاترین رشد اقتصادی در کشور است.
وی با بیان اینکه یزد، در شاخص مشارکت اقتصادی جزو سه استان برتر کشور است، افزود: نرخ بیکاری استان از ۱۳ درصد در ابتدای دولت سیزدهم اکنون تک رقمی شده و نرخ بیکاری مردان به ۳ درصد و نرخ بیکاری بانوان به ۲۵ درصد رسیده است.
استاندار یزد با تاکید بر تفاوت مقوله «تورم» و «گرانی» گفت: بر اساس اعلام مرکز آمار ایران ۳۶ درصد تورم استان ناشی از مسئله اجاره بها و مسکن است و از طرف دیگر ورود بیش از ۱۰۰ هزار مهاجر و ۱۵۰ هزار تبعه خارجی به استان و نیز توقف ساخت مسکن در یک دهه اخیر باعث رشد تورم استان شده است.
وی با اشاره به تشکیل رصدخانه پایش و کنترل تورم استان جهت حل مشکلات ساختاری در نظام تامین توزیع کالا اظهار داشت: همچنین راهاندازی چندین سکوی تنظیم بازار و عرضه ۱۵ قلم کالای اساسی با ۳۰ درصد کمتر از قیمت بازار در راستای کاهش نرخ تورم در استان انجام شد.
فاطمی با بیان اینکه در سال جاری بیش از ۳ هزار نظارت میدانی با حضور نمایندگان دادستانی و راه و شهرسازی در استان انجام شده است، یادآور شد: در همین راستا نزدیک به ۵۰۰ مشاور املاک پلمپ شد که تاثیر مجموع این اقدامات کاهش ۱۰ درصدی نرخ اجاره بها در استان بود.
وی از یزد به عنوان تنها استان کشور در زمینه ساخت واحدهای طرح نهضت ملی مسکن به صورت ویلایی، نام برد و گفت: علی رغم زمانبر بودن فرایند اخذ مجوز شورای عالی شهرسازی، آماده سازی زمین، جمع آوری نخاله، خیابان کشی و تامین زیرساختهای آب و برق و گاز تمام تلاش خود را برای تسریع در اجرای ۶۰ هزار واحد مسکونی خواهیم کرد.
عالیترین مقام اجرایی استان در ادامه خاطرنشان کرد: در راستای تصمیم دولت سیزدهم جهت واگذاری زمین رایگان به جوانان، به ۳۰ هزار نفر واجد الشرایط در یزد ۲۰۰ متر زمین رایگان اعطا شده است.
وی با اشاره به مباحث مطرح شده در خصوص آلودگی هوا در برخی از مناطق استان توضیح داد: آلودگیهای امروز محصول چهاردهه سیاستگذاری و توسعه نامتوازن و هدایت همه تسهیلات و منابع به سمت یک محور خاص است.
فاطمی اضافه کرد: طی سال های گذشته فاضلاب شهر یزد در بدترین نقطه در مسیر باد، در اراضی درجه یک و ۲ کشاورزی و اطراف سکونتگاهها مکان یابی شده که اصلاح آن نیازمند منابع مالی زیادی است.
وی با اشاره به مصوبه ممنوعیت بارگذاری صنایع آلاینده در محور مهریز – عقدا در اولین جلسات شورای برنامهریزی محیط زیست اظهار کرد: بر این اساس به جز واحدهای دارای پیشرفت فیزیکی، به صنایع آلاینده مجوزی داده نشده و بارگذاری جدید منوط به ارزیابی های زیست محیطی شد.
استاندار یزد با تاکید بر اینکه موضوعی مهمتر از سلامت مردم وجود ندارد، تصریح کرد: کاهش صدور مجوزهای خرد، متوسط و کلان برای صنایع آلاینده، ابطال مجوزهای فولادی و تشکیل تیم رصد و پایش جهت شناسایی و برخورد با صنایع متخلف از مهمترین اقدامات استان در راستای کاهش آلودگی بوده است.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه پروژه پتروشیمی شهرستان خاتم از زمان سفر رهبر معظم انقلاب نیمه کاره رها شده بود، گفت: مسئله تامین خوراک مهمترین مشکل سرمایه گذار این واحد بود که علی رغم راندمان کمتر از ۵۰ درصد با دستور رئیس جمهور مرتفع شد.
فاطمی با اشاره به اختصاص ۲۶ میلیارد تومان برای امهال وامهای کشاورزی در شهرستان خاتم، عنوان کرد: حدود یک هشتم اعتبارات سفر رئیس جمهور به استان به تامین منابع پروژههایی نظیر تکمیل بیمارستان خاتم و جاده هرات – هرابرجان اختصاص پیدا کرد.
استاندار یزد در ادامه به آغاز عملیات اجرایی خط دوم انتقال آب به استان در دولت سیزدهم اشاره و اظهار کرد: تا پایان سال ۲۰ میلیون متر مکعب آب به منابع استان اضافه خواهد شد که توجه به وضعیت خشکسالی بزرگترین نعمت برای یزد محسوب میشود.
وی با اشاره به شکلگیری یک انقلاب و نهضت در حوزه اجرای مخازن، تصریح کرد: بر این اساس، قریب به ۱۷۰ هزار متر مکعب مخزن معادل تمام مخازن احداث شده از ابتدای انقلاب تا قبل از دولت سیزدهم ساخته شده و یا در حال احداث است.
فاطمی به اجرای خط پدافندی آب برای شهر یزد و پیرامون آن اشاره و عنوان کرد: تامین آب ۵۸ روستا در قالب قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، عملیات اجرایی آبرسانی به شهرستان میبد، رینگ آب شهر یزد و… از جمله پروژههای آبی در حال اجرا در استان است.
وی در ادامه ناترازی انرژی را یکی از مهمترین چالش های استان برشمرد و گفت: در حال حاضر ۹۹ مگاوات برق خورشیدی وارد مدار شده و عملیات اجرایی ۳۵۰ مگاوات و انعقاد قرارداد ۱۰۰۰ مگاوات در حال انجام است.
وی همچنین از جلب مشارکت سه هزار میلیارد تومانی صنایع جهت تکمیل زیرساختهای آموزش و پرورش در استان از محل مسئولیتهای اجتماعی این بخش به عنوان یکی از مهمترین رویکردهای استان در این حوزه نام برد.