اندیشکده صفا یزد با بهرهگیری از ظرفیتهای استانی به دنبال ایجاد موجی از اندیشهورزی و تفکر ساختاری برای حل مشکلات اقتصادی کشور
“محمدحسین فنایی” عصر چهارشنبه در جمع خبرنگاران افزود: این گردهمایی با حضور ۱۰۰ نفر از اندیشمندان ، صاحب نظران و فعالان اقتصادی و نمایندگان اندیشکدههای مختلف سراسر کشور برگزار میشود.
وی با بیان اینکه این گردهمایی با هدف الگوسازی ، ارتقای نقش اندیشکدههای استانی در توسعه اقتصادی و گسترش مشارکت آنها در فرایند سیاستگذاری و تصمیمسازی کشور برگزار می شود اظهار کرد: اندیشکده صفا یزد هم با بهرهگیری از ظرفیتهای استانی به دنبال ایجاد موجی از اندیشهورزی و تفکر ساختاری برای حل مشکلات اقتصادی کشور است.
وی با بیان اینکه در این گردهمایی ۲ روزه، ۱۰ پنل تخصصی در موضوعات کلیدی اقتصادی و نیازهای کشور برگزار می شود افزود: هدف از این پنلها بررسی چالشها و راهکارهای توسعه اقتصادی، شفافیت و مردمیسازی اقتصاد کشور است.
فنایی تصریح کرد: این پنلها در موضوعات مردمیسازی اقتصاد و ارائه الگوهای موفق، ناترازی انرژی و فناوریهای نوین، حکمرانی آب در ایران و چالشهای مرتبط با آن، چشمانداز اقتصاد ایران مبتنی بر آمایش سرزمین، تحول در مدیریت سرمایههای انسانی، ارتقا نقش اندیشکدهها در فرآیند سیاستگذاری و تصمیمسازی کشور، اقتصادهای نوظهور و فناوریهای تحولزا و تحلیل و آسیبشناسی برنامههای توسعه و راهکارهای اجرایی تحقق برنامه هفتم به ویژه سند راهبرد ملی پیشرفت کشور برگزار می شود.
وی در ادامه با ارائه گزارشی از وضعیت و جایگاه اندیشکده در کشورهای مختلف گفت: اندیشکده ها با پژوهش بنیادی هم ایده نو می آفریند و هم مدیران و سیاستمدارانی نخبه را در درون خود پرورش می دهند.
فنایی با بیان اینکه در ایران حدود ۸۷ اندیشکده تاسیس شده است که در این زمینه در جایگاه ۲۱ جهان قرار دارد اضافه کرد: در کشورهای آمریکا ۲ هزار و ۲۰۰ و در چین ۱۴۰۰ اندیشکده راه اندازی شده است.
مدیر عامل اندیشکده صنعت، فناوری و اقتصاد(صفا یزد) هم در این نشست گفت: اندیشکده دانشبنیان صفا در سال ۱۳۹۸ به عنوان نخستین اندیشکده استانی و به صورت مستقل در یزد تأسیس شد و این اندیشکده بهطور رسمی از وزارت کشور مجوز گرفته و فعالیت خود را در راستای اجرای اصول اقتصاد مقاومتی آغاز کرده است.
“حسن بلندیان” افزود: اندیشکده یزد فعالیت خود را در موضوعات صنعت، فناوری و اقتصاد بر اساس آنچه که در اساسنامه آمده آغاز کرده و تولید محتوا در ارتباط با این موضوعات با مشارکت اعضا برای ارائه به تصمیم سازان استان در حال انجام است.
وی نقش آفرینی در بخش های اقتصادی را از دیگر اهداف اندیشکده بیان کرد و گفت: این اندیشکده تاکنون نشست هایی مختلفی با صاحب نظران و مسئولان داشته و راهبردی هایی را برای استان تعریف کرده است.