بزرگترین معامله تاریخ فولادمبارکه انجام شد
روز دوشنبه ۲۱ آبان ماه ۱۴۰۳، آیین مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا به شرکت فولاد مبارکه در مرکز تجاری اداری زرافشان بانک پارسیان برگزار شد.
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه در این مراسم اظهار داشت: از اینکه امروز آخرین گامهای رسمی برای مبادله قرارداد فروش سهام شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا برداشته شد، بسیار خرسندیم و امیدواریم این اتفاق الگویی برای اتفاقهای بهتر و بزرگتر آینده باشد.
وی تصریح کرد: از مدیرعامل، هیئت مدیره بانک پارسیان و مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پارسیان به دلیل اینکه با نگاه حرفهای، هدایت مجموعه صنایع معدنی کانیسازان کیمیا را بر عهده داشته و آن را به نقطه ارزشمندی رساندند که به بلوغ رسیده و میتواند در راستای منافع کشور و تولید ملی نقشآفرینی کند، قدردانی میکنیم و معتقدیم انعقاد این قرارداد اتفاق بزرگی است که میتواند نقطه عطفی در شکلگیری حرکتهای معدنی کشور باشد.
طیبنیا خاطرنشان کرد: انعقاد قرارداد خرید شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا بین بانک پارسیان، فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس به نوبه خود بزرگترین معامله تاریخ فولاد مبارکه و به لحاظ رقم و عدد، در سال جاری بزرگترین معامله بورسی بود. علاوهبراین نیز این امر در کشور به عنوان بزرگترین مشارکت معدنی سال به شمار میرود و خرید سهام شرکت اپال، تضمینکننده سودآوری گروه فولاد مبارکه در آینده خواهد بود.
وی اظهار داشت: اولین هدفی که ما از این مشارکت دنبال میکنیم، تامین پایدار گندله و کنسانتره مورد نیاز گروه فولاد مبارکه است. فولاد مبارکه امروز بزرگترین تولیدکننده فولاد کشور و منطقه است و بزرگترین چالش ما در صنعت فولاد طی سالهای گذشته، چالش تامین مواد اولیه بوده که البته شاید طی چند سال اخیر به دلیل پیشی گرفتن گلوگاههای جدیدی همچون محدودیتهای انرژی نسبت به این چالش، کمتر سخنی از آن شنیده شود و این چالش در پلههای عقبتر قرار گرفته است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه عنوان کرد: با توسعههایی که در صنعت فولاد داریم، در حال حاضر ظرفیت تولید این محصول در کشور به نزدیک ۵۰ میلیون تن رسیده و این در حالی است که با احتساب میزان تولید فولاد مبارکه با ۱۰۰ درصد ظرفیت، میزان تولید فولاد کشور حدود ۶۵ درصد از ظرفیت نصب شده است. تولید سالانه فولاد کشور، ۵۵ میلیون تن برنامهریزی شده و پروژههای در دست اجرا برای رسیدن به ظرفیت تولید ۶۵ تا ۶۸ میلیون تن فولاد در حال انجام است. از سوی دیگر، مجوز تولید تا ۱۴۵ میلیون تن فولاد در کشور صادر شده و از این رو چالش تامین مواد اولیه برای تولید فولاد بسیار جدی و اجتنابناپذیر است.
وی افزود: در حال حاضر ذخایر قطعی سنگآهن کشور به میزان ۳.۳ میلیارد تن برآورد شده و اگر برنامه تولید فولاد کشور محقق شود، این ذخیره کمتر از ۲۰ سال تکاپوی نیاز صنعت را خواهد داشت.
طیبنیا ادامه داد: سرمایهگذاری فولاد مبارکه در اپال برای این شرکت و گروه صنعتی کاوه پارس، تضمینکننده سرمایهگذاریهای انجام شده گذشته است. از سوی دیگر، بهرهبرداری تخصصی از شرکتهای گروه اپال، از دیگر اهداف قابل تحقق فولاد مبارکه است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه یادآور شد: فولاد مبارکه یک مجموعه تخصصی است و اگر شرکتهای تخصصی زیرمجموعه فولاد مبارکه را با شرکتهای دیگر مقایسه میکنیم، میبینیم که سودآوری متفاوتی دارند. گاه برخی قضاوتهای غیرکارشناسی مبتنی بر این است که سود فولاد مبارکه حاصل رانت و یا اتفاقاتی از این دست است اما وقتی که وارد عملیات میشویم و با نگاه واقعبینانه میبینیم که این اتفاق حاصل مدیریت بهینه، افزایش بهرهوری، همافزاییهای شکل گرفته در زنجیره تامین فولاد مبارکه و دانش و تجربه مدیریتی چند دههای است که با بهرهگیری از بنچمارکها و بهترینهای دنیا در این مجموعه و زیرمجموعههای آن شکل گرفته است؛ به طوریکه سودآوری شرکتهای زیر مجموعه آن نسبت به شرکتهای مشابه، بعضا تا سه برابر بیشتر است. این نگاه در شرکت معدنی کانیسازان کیمیا نیز میتواند اجرا شود و سودآوری آن را بالا برده و متفاوت کند.
به گفته طیبنیا، شرکت معدنی کانیسازان کیمیا تاکنون نیز در تولید و سودآوری عملکرد مناسبی داشته و نگاهی حرفهای بر آن حاکم بوده است. طبیعتا ارتقای سودآوری شرکت اپال و در نتیجه آن ارتقای سودآوری فولاد مبارکه و مجموعههای کاوه پارس، در ادامه روند فعالیت این مجموعه دنبال خواهد شد.
وی عنوان کرد: زمانی که در فولاد مبارکه حضور داشتم، ورود بخش معادن به صنعت فولاد یکی از معضلات بود و این در حالی بود که صنعت فولاد وارد معادن نشده و از بخش معادن عقب افتاده بود. در آن زمان، حتی درگیری را با صاحبان معادن کرمان داشتیم که قصد داشتند سنگآهن به شرکتهای فولاد مبارکه و فولاد خوزستان ندهند.
سمیعینژاد خاطرنشان کرد: امروز فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس، به مجموعه بزرگ معدنی کشور وصل شدند و آینده تامین مواد اولیه خود را تضمین کردند.
به گفته مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پارسیان، اتخاذ این تصمیم بزرگ جای تبریک دارد. برخی اوقات شاید دیدگاهها، دیدگاههای اقتصادی نباشد و بابت حیات باشد اما اینجا هم دیدگاه اقتصادی و هم دیدگاه حیات مطرح است و این یک کار بزرگی بود که توسط مدیران این دو صنعت بزرگ انجام شد.
وی تاکید کرد: همافزایی با شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان به عنوان بزرگترین مجموعه صنعتی منطقه خواف، از دیگر اهداف فولاد مبارکه در خرید اپال بوده است؛ مجموعهای که در منطقه خراسان در همسایگی اپال قرار دارد و توسعههای هدفمندی از جمله تولید پنج میلیون تن کنسانتره و پنج میلیون تن گندله برای آن تعریف شده است.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه ادامه داد: ایجاد توازن در گروه فولاد مبارکه ضروری است؛ چراکه این مجموعه علاوه بر آنکه بیش از ۳۰ درصد از فولاد را تولید میکند، تولیدکننده اصلی ورقهای فولادی کشور است و سال گذشته عنوان صادرکننده اول غیرنفتی کشور را از آن خود کرده است؛ با این شرایط، ما در حوزه بالادست با چالشهایی روبهرو هستیم و این خرید گام بلندی است که ما را هرچه بیشتر به توازن در گروه فولاد مبارکه نزدیک میکند.
طیبنیا تصریح کرد: طی سه سال اخیر استراتژی فولاد مبارکه توسعه متوازن بوده است. این توسعه در حوزه تامین انرژی برق، گاز و آب دنبال شده است؛ به طوری که فولاد مبارکه موفق شد پروژههای احداث و راهاندازی نیروگاههای ۹۱۴ مگاواتی سیکل ترکیبی و ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی را در دستور کار قرار دهد و هر دو را وارد مدار کند. در حوزه تامین گاز نیز مطالعات لازم انجام شده و به زودی قرارداد میادین گازی فولاد مبارکه به امضا خواهد رسید.
وی با بیان اینکه فولاد مبارکه در حوزه معدن نیز سرمایهگذاریهای قابل توجهی داشته و خرید صورت گرفته، اتفاق بزرگی است که ما را چندین گام در مسیر دستیابی به اصول توازن پیش خواهد برد، خاطرنشان کرد: همافزایی فولاد مبارکه با هلدینگ تخصصی فولادی معدنی بنیاد مستضعفان در دستور کار بوده و این در حالی است که امروز نه تنها صنعت فولاد بلکه همه صنایع بزرگ دنیا با اتفاقاتی از این دست مواجه هستند که شرکتها به ادغامهای هدفمند، مشارکتهای هوشمند و اتحادهای استراتژیک روی آوردهاند.
مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه مطرح کرد: امروز رقابت در بازارهای جهانی حرف اول را میزند و چه بسا شرکتهای زیادی بودهاند که در دورههایی حرفهای زیادی برای گفتن داشتهاند اما امروز به دلیل عدم توجه به مشارکت اصول رقابت در بازار و نداشتن نگاه هوشمندانه به موضوع ، دیگر اثری از آنها نیست و جایگاه را از دست دادهاند. در حال حاضر شاهد ادغامهای هوشمند و ارتباطات استراتژیک در سطح ملی و بینالمللی هستیم که نقش بزرگی در شرکتهای معدنی، صنعتی و حوزههای مختلف خودرو ایفا کردهاند. در این زمینه میتوان به شرکتهایی نظیر بی اچ بی بیلتون و آرسلورمیتال اشاره کرد که البته هر دوی این شرکتها همجنس بودند و ادغام نامتجانس سومیتومو کورپوریشن نیز نمونهای قابل اشاره به شمار میرود.
طیبنیا در پایان یادآور شد: همکاری فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس برای خرید شرکت معدنی کانیسازان کیمیا، الگویی در راستای ادغام و مشارکت استراتژیک برای توسعه پایدار است. ما با این اقدام نشان دادیم که پای حرفی که میزنیم هستیم و به آنچه معتقدیم عمل میکنیم. از این رو امیدواریم خرید سهام شرکت معدنی کانیسازان کیمیا، الگویی باشد برای اینکه مجموعههای دیگر در وزارت رفاه که دارای مجموعههای معدنی متفرقه زیادی است و یا در حوزه سهام عدالت که سهامداران پرشماری وجود دارند، این اتفاق تکرار شود و سرآغاز اتفاق میمون و مبارکی برای فولاد مبارکه و مجموعه بانک پارسیان باشد.
جواد شکرخواه، مدیرعامل بانک پارسیان نیز در این مراسم بیان کرد: شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا ۱۳ درصد از مواد اولیه زنجیره فولاد را تامین میکند و مهمترین ماشینآلات اکتشافی را در اختیار دارد.
وی اضافه کرد: شرکتهای بزرگ به دنبال توسعه و ماندگاری هستند و تکمیل زنجیره ارزش مقوله بسیار مهمی است. از این رو خرید شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا توسط شرکت فولاد مبارکه و شرکت فولاد کاوه پارس، به سرمایهگذاران این نوید را میدهد که مسیر تصمیمگیریهای مدیران بنگاههای اقتصادی مسیری بلندمدت و در راستای توسعه پایدار است.
شکرخواه ابراز کرد: از مدیران عامل قبلی و اعضای هیئت مدیره بانک پارسیان تشکر و قدردانی میکنیم؛ چراکه این دارایی بدون هیچگونه نگرانی به اهل آن مانند فولاد مبارکه و فولاد کاوه پارس سپرده میشود.
محمد مسعود سمیعینژاد، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری پارسیان نیز در این مراسم اظهار داشت: خرید سهام شرکت صنایع معدنی کانیسازان کیمیا آینده تامین مواد اولیه فولاد مبارکه را تضمین کرد و با ورود فولاد مبارکه به این شرکت سوددهی آن چندین برابر خواهد شد.