ثبت رکوردکمترین میزان مصرف نسوز در تاندیشهای مجتمع فولاد سبا
با همت و تلاش کارکنان و انجام برخی اقدامات اصلاحی، میزان مصرف نسوز در تاندیشهای مجتمع فولاد سبا به ۱٫۹۴ کیلوگرم برتن مذاب کاهش یافت.
احمدرضا بخشایی، رئیس تعمیرات نسوز مجتمع فولاد سبا در این خصوص اظهار داشت: با توجه به پیوستگی خط تولید مجتمع فولاد سبا، افزایش عمر نسوز در تاندیش و کاهش زمانهای آمادهسازی بین سکوئنسها تأثیر بسزایی در افزایش تولید دارد. در این راستا با همکاری تیمی متشکل از واحد تعمیرات نسوز دفتر فنی تولید، ریختهگری و پیمانکار مجری، موفق به افزایش عمر تاندیش و تعداد ذوب تاندیش و کاهش مصرف نسوز شدیم.
وی افزود: گفتنی است رکورد حاصلشده به میزان ۱٫۹۴ کیلوگرم بر تن تولید مذاب است و رکورد قبلی به میزان ۲٫۱۴ کیلوگرم بر تن مذاب در تیرماه ۱۴۰۳ محقق شده بود.
مهدی یزدانی، کارشناس تعمیرات نسوز این مجتمع عنوان کرد: از ابتدای راهاندازی مجتمع فولاد سبا تست متریال متعدد نسوز مصرفی تاندیش با استفاده از توانمندی تولید شرکتهای تأمینکننده صورت پذیرفته؛ بهنحویکه در این تستها جرم منیزیتی مصرفی به فورستریتی تبدیل و نتایج مطلوبی به دست آمد؛ ضمن اینکه جهت بهبود عملکرد مکانیسمهای استوپر تاندیش، جلسات متعددی با تیم تعمیرات برگزار شد و با انجام اقدامات اصلاحی، توقفات ناشی از خرابی این تجهیز به صفر رسید.
یحیی رمضانی، شیفت فورمن واحد LTS عنوان کرد: با توجه به شعار سال جهش تولید و لزوم افزایش راندمان تولید با همکاری گروهی در واحد نسوز و ریختهگری، از طریق بهبود پارامترهای آمادهسازی تاندیش (نصب نازل و استوپر، مکانیسم استوپر و کاورهای جرمی تاندیش) و کنترل پارامترهای تولید به همت کارکنان زحمتکش ریختهگری و آموزش دستورالعملهای آمادهسازی تاندیش در حین کار، موفق به افزایش تعداد ذوب بر سکوئنس از ۱۰ ذوب به ۱۳ ذوب شدیم.
محمدجواد کاظمی، فورمن تعمیرات نیز اضافه کرد: با تهیه چکلیست تحویل و تحول تاندیش، نظارت بر فرایند آمادهسازی تاندیش ازجمله اشکال ویژه تاندیش، پلاسترزنی و خشک کردن تاندیش تحت گراف از طریق بهروزرسانی دستگاه گانینگ تاندیش و خشککنهای تاندیش و سرویس بهموقع مکانیسم استوپر تاندیش، با همکاری تیم LTS، تعمیرات PM و پیمانکار واحد توقفات ناشی از آمادهسازی در دو ماه گذشته به صفر رسید.
علی مهدیزاده، تکنسین ناظر نسوز بیان کرد: با آموزش اجرای صحیح نحوه نصب نسوز در تاندیش به پیمانکار اجرایی و کنترلهای دقیق در آمادهسازی تاندیش قبل از ارسال به ریختهگری و افزایش تجربه کارکنان اجرایی پیمانکار، به نحوی عمل کردیم که کلیه اشکالات تاندیش قبل از ارسال به ریختهگری رفع شود؛ چراکه در صورت توقف ناشی از مشکلات تاندیش، بهخصوص در اوایل سکوئنس، ممکن است تا ۴ ساعت در ریختهگری توقف صورت گیرد.
رسول کوثری، تکنسین فرایند این مجتمع گفت: تدارک و تأمین بهموقع پلاستر باکیفیت تاندیش و اشکال ویژه متناسب با تولید و تأمین پودر پوششی تاندیش و جایگزینی با متریال بهروز و مورد تأیید در کسب این رکورد و افزایش تعداد ذوب تاندیش از ۱۱ ساعت به ۱۵ ساعت در طی یک سکوئنس نقش داشته و امید است با اقدامات اصلاحی بیشتر، نظیر سربارهگیری از تاندیش در حین فرایند ریختهگری، شاهد رکوردهای بهتری باشیم.