ساخت نیروگاه خورشیدی برای چاه‌های آب مزارع کشاورزی در یزد

ساخت نیروگاه خورشیدی برای چاه‌های آب مزارع کشاورزی در یزد

 

رئیس سازمان جهاد کشاورزی یزد از ساخت و ایجاد نیروگاه خورشیدی در کنار زمین‌های کشاورزی به منظور تامین برق چاه‌های کشاورزی در این استان خبر داد.

محمدعلی حاتمی‌زاده با بیان این‌که استان یزد در سال ۳۳۲روز آفتابی دارد، اظهار کرد: سازمان جهاد کشاورزی به همراه شرکت برق در پی آن است تا از این پتانسیل استان برای تولید بخش قابل توجهی از برق استفاده کند.


وی افزود: از برنامه‌های محوری سازمان جهادکشاورزی استان یزد راه‌اندازی،  ساخت و استفاده از انرژی‌های تجدید پذیر در ۱۰ درصد چاه‌های کشاورزی بوده که با اجرایی شدن این برنامه علاوه بر جلوگیری از قطعی برق چاه‌ها باعث کاهش خسارات عمده به کشاورزان می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان یزد گفت: ایجاد تنش ‌آبیاری در زمان رسیدن محصول پسته، علاوه بر ضعیف شدن درخت و تشدید خسارت پسیل، میزان پوکی پسته را نیز افزایش می‌دهد، تنها راه مدیریت این بحران، تامین مطمئن برق مصرفی چاه‌های کشاورزی است.

حاتمی‌زاده خودکفایی در تولید برق را یکی از راهبردهای اصلی بخش کشاورزی در استان یزد دانست و تصریح کرد: با تجهیز و‌ ساماندهی ۷۰۰حلقه چاه کشاورزی به نیروگاه خورشیدی، مصرف برق بخش تضمین شده و چاه‌های مجری نیروگاه خورشیدی در لیست قطعی برق وخاموشی  تابستانه نخواهند بود.

وی با اشاره به این‌که طرح الگویی نیروگاه خورشیدی در راستای تولید برق در یکی از اراضی چاه های کشاورزی خاتم با موفقیت انجام شده است اضافه کرد:  این طرح در فاز اول در شهرستان هایی با تعداد چاه کشاورزی بیشتر ، عمده مالکی و مصرف برق بالاتر اجرایی خواهد شد.
 
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تشریح کرد: کلیه بهره بردارانی که صاحب زمین هستند یا زمین را به مدت ۲۰ سال اجاره کرده‌اند می‌توانند از این طرح استفاده کنند.
 
 حاتمی‌زاده خاطرنشان کرد: کشاورزان می‌توانند برق تولیدی مازاد توسط نیروگاه‌های خورشیدی را بفروشند و طی ۴ سال سرمایه‌ای که آنها در این راستا گذاشته‌اند از این طریق بازگردانی می‌شود.