شمسه رشد به عنوان یک نقشه راه تربیتی

شمسه رشد به عنوان یک نقشه راه تربیتی

«سید علی المدرسی» امروز دوشنبه ۲۹ بهمن ماه در نشست با خبرنگاران با اشاره فعالیت دانشگاه آزاد اسلامی استان یزد در ۱۰ مجموعه‌ی دانشگاهی و با ۱۷ هزار دانشجو که ۱۳ هزار نفرشان در دانشگاه مرکز استان مشغول به تحصیل هستند، تصریح کرد: این دانشگاه طی دو سال اخیر پنج برنامه تحولی را در دستور کار خود قرار داده که یکی از مهمترین این برنامه‌ها، موضوع محور کردن دانشکده‌های دانشگاه بوده است.

وی منظور از موضوع محور کردن دانشکده‌ها را ایجاد عرصه فعالیت عملی برای دانشجویان آنها ذکر کرد و افزود: یکی از این دانشکده‌ها، دانشکده تعلیم و تربیت است که از آنجا که عرصه‌های تعلیم و تربیت دانشگاه از گذشته با وجود مدارس سما و اخیراً مدارس سعادت در داخل دانشگاه بوده، این عرصه بسیار راحت‌تر فراهم شده است.

المدرسی ضمن اشاره به تحصیل ۴۵۰۰ دانش‌آموز در ۲۹ مدرسه سما و نیز فعالیت سه مدرسه سعادت در استان یزد، گفت: البته منظور از مدارس در دانشگاه آزاد تنها محدود به این مدارس نیست بلکه مراکز مشاوره، باشگاه‌های سما، انستیتو تمدن و مجموعه مهارتکده‌های این مجموعه را نیز در ذیل مدارس خود مورد اهتمام داریم.

وی با بیان این که مهمترین اهداف دانشکده‌های تعلیم و تربیت رشد توامان تحصیل علمی و مهارتی دانش آموزان است، از طراحی «شمسه رشد» در این رابطه خبر داد و اظهار کرد: «شمسه رشد» به عنوان یک نقشه راه تربیتی تلاش دارد گروه‌های سنی دانش‌آموزی را در ابعاد مختلف رشد دهد.

این مسئول یکی از اقدامات در حال برگزاری معاونت امور مدارس دانشگاه آزاد اسلامی در این راستا را برگزاری رویداد کشوری سماکاپ در پنج قالب شامل برگزاری سخنرانی‌های علمی، رباتیک، اختراعات، تولید محتوی دیجیتال و دست‌سازه‌ها عنوان و اعلام کرد: رویداد ملی «سماکاپ» طی روزهای پنجم و ششم اسفندماه با حضور ۶۰۰ دانش‌آموز منتخب از استان‌های مختلف کشور و نیز تیم‌های داوری از دانشکده تعلیم و تربیت و دیگر دانشکده‌های مرتبط به میزبانی شهر میراث جهانی یزد برگزار می‌شود.

وی ایجاد روحیه و رشد اثربخش دانش‌آموزان را مهمترین اهداف برگزار ی این رویداد ملی خواند و تاکید کرد: تلاش داریم دانش آموزان را در ابعاد مختلف رشد سوق دهیم و بستری برای شکوفایی آنان در حوزه‌هایی که در آن مستعد هستند، باشیم.

المدرسی با تاکید بر این که تعلیم و تربیت باید مانند حرفه باغبانی باشد نه شغل نجاری، تصریح کرد: در حالی تعلیم و تربیت نجارگونه به تمام استعدادهای دانش‌آموزی به یک نظر توجه دارد که در تعلیم و تربیت به صورت باغبانی، هرچند به تمام نهال‌ها مواد مورد نیازشان برای رشد فراهم می‌شود ولی هر یک بنا بر استعدادشان رشد و نمو می‌یابند.

وی با بیان این که این مسابقات برای سومین سال به صورت ملی در حال برگزاری است، ابراز امیدواری کرد که از سال آینده شاهد برگزاری این مسابقات به صورت بین المللی باشیم و دانشگاه آزاد اسلامی بتواند به خوبی دین مهارتی بودن خود را به جامعه ارائه کند.

معاون امور مدارس دانشگاه آزاد یزد در پایان نیز یادآور شد: در حاشیه این رویداد ملی، برگزاری عرصه‌های پیونددهنده بین دانشکده و مدارس مانند پاویون‌های تعلیم و تربیت در محیط‌های عرصه را نیز شاهد خواهیم بود.