طبیعت استان ظرفیت زیستی کافی برای واحدهای صنعتی معدنی را ندارد
به گزارش پایگاه خبری یزدپرس، حسن اکبری صبح امروز در نشست با اصحاب رسانه استان یزد با بیان اینکه توسعه صنعتی و معدنی استان یزد بیش از این به نفع استان یزد نیست، ادامه داد: طبیعت استان ظرفیت زیستی بیش از ۴ هزار واحد صنعتی معدنی را ندارد چرا که نه آب کافی وجود دارد و نه ظرفیت خاک و هوای استان بیش از این جواب میدهد و حتماً ما باید در توسعه استان تجدیدنظر بکنیم.
وی افزود: متأسفانه واحدهایی در استان یزد داریم که غالباً تکنولوژی قدیمی و فرسودهای دارند برای نمونه ما ۱۶۰ واحد صنعتی تولید آجر و ۱۴۵ واحد صنفی تولید آجر در استان داریم که تولید آلودگی از این واحدها اجتنابناپذیر است، علاوه بر ظرفیت تولید آلودگی استان بیش از حدود ۷۰ درصد جمعیت استان هم در همین محور دشت یزد-اردکان و مهریز-عقدا مستقر شدهاند که نزدیک به ۸۰ درصد سرمایه سنگین استان را در خود جای دادهاند.
اکبری عنوان کرد: استان یزد حدود ۳.۹ میلیون هکتار عرصه طبیعی دارد که پتانسیل تولید گرد و غبار دارند و کانونهای فرسایش بادی به حساب میآیند و در واقع به صورت طبیعی سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن گرد و غبار در هوای استان یزد تولید میشود که باید به آلودگی صنایع و معادن استان اضافه کرد.
وی گفت: شرایط آلودگی استان در حالی است که یزد جزو کمبارشترین استانهای کشور محسوب میشود به گونهای که میانگین بارندگی سالانه استان ۸۷ میلیمتر است و این میزان بارش حدود یک چهارم میانگین بارندگی دنیاست که عددی بسیار پایین است البته علاوه بر میزان این بارندگی توزیع آن و زمان آن نیز مناسب نیست که ممکن است برای استان آسیبزا باشد.
اکبری عنوان کرد: گذشتگان ما که این عرصه و استان را برای زندگی و حیات خود انتخاب کردند با سختکوشی یک سازگاری را با شرایط حاصل کردند و با معماری خاص، ایجاد قنات و … توانستند این سازگاری را ایجاد کنند اما ما با تخریب اجزای طبیعی، افزایش فرسایش و افزایش و توسعه صنعت و… این سازگاری را به هم زدیم بنابراین ایجاب میکند که ما در نحوه توسعه و چیدمان توسعه تجدیدنظر کنیم.
وی افزود: تجدیدنظر در توسعه صنعتی استان از تقریباً سه سال پیش آغاز شده است و دیگر در محور دشت یزد اردکان شاهد صنعت سنگین جدیدی نبودیم و این روند در دولت جدید هم با جدیت ادامه دارد و نظارت و پایش جدی بر آلایندگی صنایع وجود دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان یزد ادامه داد: هشت دستگاه دوربین نظارتی در محور دشت اردکان نصب شده که به صورت شبانهروزی صنایع را پایش میکنند و بیش از ۷۰ واحد کاشی و حدود ۲۰ واحد فولاد ی زیر پوشش دوربینها هستند و در صورت تخلف به آنها اخطار داده میشود و مبنای بسیاری از تصمیمگیریهای بعدی ما قرار میگیرند.
اکبری افزود: حدود ۷۰۰ واحد صنعتی در استان یزد در زمینه آلایندگی خوداظهاری دارند و به صورت فصلی خروجی دودکش آنها بررسی میشود و بر مبنای آن تصمیمگیری میشود، همچنین یک هزار و ۵۰۰ بازدید سرزده و شبانه از صنایع استان انجام شده که منتج به یک هزار اخطار شده که در نهایت ۲۰۰ واحد صنعتی استان در لیست صنایع آلاینده قرار گرفتهاند .
وی گفت: از ابتدای سال حدود ۶۰ واحد صنعتی آلاینده به مراجع قضایی معرفی شدند و ۲۷ واحد آلاینده که به اخطارها بیتوجه بودند پلمب شدند که در این زمینه در هفته اخیر پنج واحد تولید آسفالت و شن و ماسه در استان یزد تا زمان رفع آلودگی پلمب شدند.