طرح «بیان» ویژه دانشآموزان برای مقابله با آسیب های اجتماعی
حجتالاسلام سیدناصر حیدری صبح امروز در نشستی با اصحاب رسانه با تشریح اقداماتی که در حوزه فرهنگی و اجتماعی در یزد انجام گرفته است، گفت: شهر یزد به نسبت بسیاری از شهرهای دیگر درگیری کمتری با آسیبهای اجتماعی از جمله مسئله کودکان کار، معتادان، معتادان و متکدیان دارد با این حال از این آسیبها در امان نیست و کمیسیون فرهنگی در این زمینه اقدامات متعددی انجام داده است.
وی ادامه داد: کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر یزد جلسات متعددی را با دستگاههای متولی امر در حوزه آسیبهای اجتماعی داشته است چرا که اگر هر کدام از دستگاههایی که در این حوزه معضلات و مشکلات اجتماعی در قانون نقشی دارند کار خود را به درستی انجام ندهند کار بقیه ارگانها و نهادها نیز بی اثر میشود.
سخنگوی شورای اسلامی شهر یزد با بیان اینکه ۶ مرکز مقابله با آسیبهای اجتماعی در یزد توسط شهرداری در این دوره ایجاد شده است، گفت: مرکز رصد و پایش معتادان، گرمخانه برای نگهداری کارتن خوابهای معتاد، کمپ بانوان ستاره، مرکز ویژه معتادان بیخانمان، مرکز ویژه کودکان کار برای توانمندسازی این کودکان و مرکز حامی زنان آسیبدیده از فضای مجازی از جمله مراکزی است که از سوی شهرداری در اختیار سازمان بهزیستی، فرمانداری و… برای مقابله با آسیبهای اجتماعی قرار گرفته است.
وی ادامه داد: ما در صدد هستیم که در شهر یزد مرکز جامعی برای همه مشکلات و آسیبهای اجتماعی راهاندازی کنیم که همه مشکلات در کنار هم مدیریت شود البته با کمک دادستانی فضای خوبی در حاشیه شهر برای ایجاد این مرکز در نظر گرفته شده است و شهرداری یزد نیز در این زمینه باید اعتبار خوبی در نظر بگیرد و پیگیریهای بعدی برای ایجاد این مرکز انجام شود.
حیدری گفت: طرحهای زیادی در شورای شهر برای مقابله با آسیبهای اجتماعی مصوب کرده است که طرح «بیان» ویژه دانشآموزان گرفتار آسیبهایی از جمله آسیب فضای مجازی، خودکشی، اعتیاد و… از جمله این طرحهاست که در این زمینه سازمان فرهنگی اجتماعی شهرداری یزد با شناسایی ۶۰ مدرسه که بیشتر درگیر آسیبها بودند اکثر رویدادهای فرهنگی و آموزش شهروندی را حول این مدارس اجرا میکند.
وی ادامه داد: برگزاری پنجمین جشنواره اعتیاد در مجموعه پارکها و محلات در قالب تئاتر، سرود و…، کارگاه آموزشی خانوادههای درگیر اعتیاد، کارگاه آموزشی زنان بهبود یافته از اعتیاد، فضاسازی شهری در خصوص مبارزه با مواد مخدر و… از جمله اقدامات در حوزه مقابله و پیشگیری از اعتیاد است.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد با اشاره به اقداماتی که در حوزه پیشگیری از طلاق به عنوان یکی دیگر از آسیبهای اجتماعی در یزد انجام شده است، گفت: رویدادهای مانند جشنواره چتر زندگی در خصوص ازدواج آسان و خرید جهیزیه آسان، رویداد خانه آرام من با موضوع سبک زندگی، برگزاری کارگاه آموزشی کاهش طلاق، حمایت از جشنهای ازدواج آسان، مسابقه نامهای به همسرم، طرح طعم زندگی از جمله رویدادهایی است که در این زمینه انجام گرفته است.
وی با بیان اینکه بودجه فرهنگی شهر یزد ۱۵۰ میلیارد تومان است، ادامه داد: از ابتدای دوره ششم حدود ۱۵۰ جلسه کمیسیون فرهنگی شورای شهر یزد برگزار شده که مسائل و مشکلات اجتماعی و فرهنگی شهر یزد در آن پیگیری شده و حدود یک هزار و ۵۲ نامه و درخواست به این کمیسیون در موضوعات مختلف از جمله حوزه کتاب و کتابخوانی، و مشکلات و مسائل حوزه دانشآموزی ارائه شده است.
حیدری با بیان اینکه سر و سامان دادن به فرهنگسراها و اماکن فرهنگی یزد از جمله اقداماتی است که در این دوره از شورای شهر یزد مورد توجه بود، گفت: تعداد فرهنگسرای شهر یزد قبل از سال ۱۴۰۰ دو مورد بود که با اقداماتی که انجام گرفت به بیش از ۲۰ مجموعه و مرکز فرهنگی در شهر یزد در سال جاری رسیده است و تا پایان سال چند مرکز دیگر به این تعداد افزوده میشود.
وی ادامه داد: بهرهبرداری از خانه شعر و ادب، فرهنگسرای مطالعاتی و تاریخی شهید حسنپور، افتتاح سینما روباز در پارک بزرگ شهر، فرهنگسرای وحی و اندیشه، رویشکده مادر و فرزندی، ایجاد مرکز مطالعات اسلامی بانوان، خانه کتاب، فرهنگسرای رسانه، ایجاد تماشاخانه مرحوم نیکآئین و فرهنگسرای نجوم در بوستان شادی یزد از جمله مراکزی است که در این دوره به بهرهبرداری رسیده است.
سخنگوی شورای شهر یزد با اشاره به اجرای رویدادهای تربیتی با کمک مجموعههای مردمی در شهر یزد گفت: رویداد لیگ جت در زمینه جهاد تبیین در حوزه دانشآموزی، طرح آموزشی تشکیلاتی دانا برای شناسایی مشکلات حوزه تربیتی، اجرای طرح طراوت در حوزه مدارس و راهاندازی شبکه اعتکاف دانشآموزی در یزد با هماهنگی و هم افزایی دیگر مجموعهها، نهادها و ارگانهای فرهنگی و آموزشی از جمله اقدامات این حوزه است.
حجتالاسلام امیر طالبی، مسئول ستاد اعتکاف دانشآموزی یزد نیز در این نشست با اشاره به اقداماتی که در زمینه برگزاری اعتکاف دانشآموزی انجام شده است، گفت: تاکنون نزدیک به ۸ هزار و ۴۰۰ دانشآموز در شهر یزد برای حضور در اعتکاف ثبتنام کردهاند که البته بیش از یک هزار نفر از آنها کادر و مربی هستند.
وی ادامه داد: تاکنون ۶۴ مسجد در شهر یزد برای اعتکاف دانشآموزان در نظر گرفته شده که ۲۸ مسجد میزبان دانشآموزان پسر و مابقی میزبان دانشآموزان دخترهستند.
مصطفی زارعزاده، سازمان فرهنگی اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد نیز در این نشست به حمایتهایی که این سازمان برای اعتکاف دانشآموزان در نظر گرفته است اشاره کرد و گفت: هدایایی فرهنگی و امام رضایی برای دانشآموزان معتکف شهر یزد در نظر گرفته شده است.