چالشهای مختلف صنعتی و توسعه پایدار
محمدیاسر طیبنیا، مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان در نشست خبری با اصحاب رسانه در بیست و یکمین نمایشگاه ایران متافو به تشریح استراتژیها و برنامههای این شرکت برای مقابله با چالشهای مختلف صنعتی و توسعه پایدار پرداخت.
طیبنیا در ابتدای صحبتهای خود به ناترازی انرژی در کشور اشاره کرد و اظهار داشت که به منظور رفع این مشکل، سه سال پیش استراتژی توسعه متوازن در فولاد مبارکه تعریف شد.
وی در این خصوص گفت: در حوزه آب و برق چندین پروژه تعریف شده که فاز سوم نیروگاه حرارتی تا نیمه سال آینده وارد مدار خواهد شد. همچنین، نیروگاه خورشیدی که سال گذشته احداث شد، با آزادسازی تجهیزات میتواند ماهانه ۲۰ تا ۳۰ مگاوات به ظرفیت برق اضافه کند.
طیبنیا در ادامه به پروژههای دیگر این شرکت در حوزه انرژی اشاره کرد و گفت: هماکنون مطالعه برای احداث ۲۰۰ مگاوات برق بادی در منطقه خواف در حال انجام است و اسناد مربوط به مناقصه این پروژه در دست تهیه است. امیدواریم که این ۲۰۰ مگاوات به برنامه توسعه برق گروه فولاد مبارکه افزوده شود.
وی همچنین به چالشها و پیشرفتهای این شرکت در حوزه گاز و مواد اولیه اشاره کرد و افزود: در بخش گازی، دو میدان معرفی شده که یکی از آنها تأیید شده است. متأسفانه به دلیل تغییرات دولت، مطالعات این پروژه با وقفه مواجه شده اما امیدواریم با مساعدت وزارت نفت، ناترازی در این بخش نیز برطرف شود.
مدیرعامل فولاد مبارکه همچنین از پروژههای مرتبط با آب این شرکت خبر داد و گفت: در حوزه آب، پروژههای پساب و انتقال آب در دست اقدام است و امیدواریم به زودی امکان استفاده از آب دریا در فولاد مبارکه اصفهان فراهم شود.
در ادامه، طیبنیا به اهمیت تأمین مواد اولیه برای تولید پایدار در صنعت فولاد اشاره کرد و گفت: یکی از ناترازیهای اصلی صنایع فولاد پیش از مشکلات انرژی، در حوزه مواد اولیه بود. فولاد مبارکه به دنبال تأمین پایدار مواد اولیه است.
وی افزود که این شرکت با سرمایهگذاری در حوزه معدن و انرژی، توانسته تولید خود را به طور کامل به ظرفیت حداکثری برساند و ۱۰۰ درصد از ظرفیت خود را در تولید فولاد به کار گیرد.
فولاد مبارکه همچنین سرمایهگذاریهای جدی در بخش معدنی انجام داده که یکی از آنها پروژه اپال است که پایداری تولید فولاد مبارکه را برای بلندمدت تضمین خواهد کرد.
طیبنیا همچنین از موفقیتهای فولاد مبارکه در عرصه تولید محصولات جدید خبر داد و گفت: تا به امروز ۳۷ محصول مختلف به بازار عرضه کردهایم و در نظر داریم تا پایان سال، ۵ محصول جدید نیز به سبد محصولات خود اضافه کنیم. با بهرهبرداری از طرحهای در دست اجرا تا افق ۱۴۰۶، سبد کاملی از محصولات تخت فولادی برای صنایع مختلف کشور خواهیم داشت.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به وضعیت بازار بورس اشاره کرد و گفت: سهام فولاد مبارکه بدون تردید یکی از سهامهای با ارزش بازار است. با این حال، شرایط بازار بورس تحت تأثیر تحولات سیاسی و بینالمللی قرار دارد که مختص فولاد مبارکه یا شرکت خاصی نیست.
مدیرعامل فولاد مبارکه همچنین به تلاشهای این شرکت در راستای گسترش همکاریها با معادن داخلی و خارجی اشاره کرد و اظهار داشت: تمرکز ما تا به امروز بر روی معادن داخلی بوده و تاکنون حدود ۵۰ معدن و محدوده معدنی را مورد مطالعه و کار اکتشافی قرار دادهایم. البته از ظرفیتهای معادن کشورهای همسایه نیز غافل نیستیم.
طیبنیا در پاسخ به پرسش معدننیوز در مورد پروژه انتقال آب، توضیح داد: طرح انتقال آب به فولاد مبارکه ۱۰۰۰ کیلومتر طول دارد. در فاز اول، ۷۳۰ کیلومتر لولهگذاری انجام خواهد شد که ۹۵ درصد آن در حال حاضر انجام شده است. با تزریق نقدینگی، این فاز ظرف دو ماه آینده به بهرهبرداری خواهد رسید. فاز دوم که شامل احداث آب شیرینکن است، پس از تکمیل فاز اول آغاز خواهد شد.
طیبنیا در پایان به استراتژی فولاد مبارکه در سرمایهگذاری در صنایع پاییندستی اشاره کرد و افزود: ما در حال ورود به صنایعی هستیم که کمتر در آنها رقابت وجود دارد و قصد داریم در این بخشها نیز فعالیتهای خود را گسترش دهیم.