کدام نان سالم تر و بهتر است؟
در اینجا مشخصات نان باکیفیت و سالم و رژیمی رابه شما خواهیم گفت و همچنین ویژگی های نان سالم و مفید را در آخر خواهید خواند. در ایران انواع نان روزانه پخت میشود ولی آیا بهترین نان برای بدن کدام است؟
کدام نان برای کاهش وزن مفید است؟
محققان بعد از انجام مطاعاتی بر روی ۹۲۰۰ انسان در اسپانیا و کشور های اروپای مرکزی به صورت مطالعه در مورد عادات غذایی ۵ ساله انها دریافتند افرادی که از نان های تیره رنگ درکنار نان های سفید استفاده میکنند
کم تر در دسترس ریسک اضافه وزن قرار میگیرند این در حالی است که افرادی که نان اصلی مصرفی انها نان سفید است ۴۰ درصد بیشتر مستعد اضافه وزن هستند.
اضافه وزن با نان مصرفی
رابطه عجیب و خواصی بین خوردن نان و اضافه وزن وجوددارد که در واقع این نوع نان است که رابطه را ایجاد میکند و اصل داشتن کربوهیدرات و فیبر موجود در ترکیبات نان عامل اصلی است.
پروفسر گونزالس استاد دانشگاه ناوارا اسپانیا معتقد است که نان سفید دو واحد پروتزین بیشتر در روز محسوب میشود و پروتئین بیشتر برابر است با افزایش وزن بیشتر.
نان جو
جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود بعنوان یک غذای کامل میتواند به شمار رود و از سالهای دور مصرف ان توصیه شده است چنانچه امام جعفر صادق «ع» می فرمایند :خاصیت های غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجوددارد،
بهمین دلیل طعام حضرت رسول اکرم «ص» تا آخر عمر از نان جو خالی نبود. نان جو همچنین به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده میتواند از بروز گرسنگی جلوگیری کند و شاید همین یک مورد برای اثبات تاثیر ان در لاغری و کاهش وزن کافی باشد.
کاهش کلسترول خون با مصرف نان جو :
جو نرمی استخوان کودکان را از بین میبرد.
پیشگیری از سفیدشدن مو .
مفید برای کم خونی .
برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن ان آرد و رابا آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.برای رفع خارشهای جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.
برای درمان زخمهای بدخیم آرد جو رابا زرده تخممرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.برای رفع ورم پستان آرد جو رابا سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید میباشد.
ویژگی های نان سالم :
ویژگی های نان سالم را در موارد زیر خلاصه کرد :
– مصرف نان سبوسدار به جای نانهای سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش میدهد .
– نان سبوسدار منبع خوبی از فیبر میباشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج میکند.
– نان سبوسدار منبع خوبی از ویتامینهای B2 و نیاسین است.این ویتامینها به عملکرد بهتر مغز کمک میکند .
– حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند غلط است .
– نان سنگک کمترین ضایعات را در میان نانهای سنتی دارد .
– از مصرف نانهای سوخته به دلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در ان جداً خودداری شود .
– نانی که با خمیرمایه تهیه شده است، ارزش غذایی بالاتر، قابلیت هضم بهتر، ضایعات و دور ریز کمتر و ماندگاری بهتری دارد .
– استفاده از خمیرمایه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان التیام میبخشد .
– نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح ان سوخته نیست .
– قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریعتر کرده و باعث ایجاد کپک در نان میشود .
وی افزود: با توجه به موارد بالا توصیه میشود که نان های تیره مصرف کنید و ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و مواد افزودنی غیرمجاز و حتی کنجد باکیفیت پایین که مزه و طعم کپک و ماندگی میدهد را مدنظر قرار داده و از مصرف ان خودداری کنید.
– نانهای تیره تهیه شده با آرد کامل و سبوسدار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و تیرگی نان دلیلی بر کیفیت بهتر نان است . نان سالم با آرد سبوسدار تهیه شده و ظاهر ان تیره تر از نانهای دیگر است .
– نان سبوسدار تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان به دلیل وجود سبوس ان میباشد .
– فیبر موجود در نان سبوسدار، بهترین درمان تغذیهای در یبوست و بیماریهای روده بزرگ است .
– نان سبوسدار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نانهای سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد.« اما توجه به این نکته لازم است که مصرف بی رویه نانهای سبوسدار نیز توصیه نمی شود .
– با مصرف نان سبوسدار، قندخون به آهستگی بالا میرود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسبتری نسبت به نانهای سفید است .
– مصرف نان های سبوسدار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش میدهد و از پیشرفت بیماری های قلبی- عروقی پیشگیری میکند .
– مصرف سبوس و نان سبوسدار، احتمال پیدایش سرطان روده بزرگ «کولون و راست روده» را کاهش میدهد .
– مصرف زیاد نانهای سفید، خطر ابتلا به کمخونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی «سوء تغذیه و یبوست»؛ چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش میدهد .
– درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین، موادمعدنی، پروتئین و فیبر توسط مصرف نانهای سبوسدار، تأمین می شود .
– بهتر است از نانهای سبوسداری که با خمیرترش تهیه شدهاند به جای نانهای سفید استفاده شود .
– سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتریهای مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام میکند و سیستم ایمنی بدن را فعال میکند .