عوارض باد پنکه برای بدن
وقتی در گرمای بهار و تابستان، گرما کلافهتان میکند؛ شاید دوست داشته باشید یک نسیم خنک مستقیم به صورت یا بدنتان بخورد. پنکه دستی یا پایهدار را روش کنید؛ بادش شما را ببرد به حال و هوای نسیم خنک ساحلی. با این حال این سه پره جذاب و کاربردی، سبب ناراحتیهایی هم میشود. آن روزهایی که شدیدا داغ کردهاید؛ عوارض باد پنکه را از یاد نبرید. همین باد خنک و دلچسب میتواند، بدنتان را خشک کند یا سبب سرماخوردگی پهلویتان شود؛ از دردش هم نگوئیم.
عوارض باد پنکه برای بدن چیست؟
هنگامیکه باد یا جریان هوا از سطح بدن رد شود؛ فضای اطراف بدن را خنک میکند. این حالت مانند ایجاد یک طوفان مهیب به طور مداوم و دائمی است و عوارض زیادی ایجاد میکند؛
گرفتگی بینی: با وزش باد پنکه، مخاط گلو، بینی و دهان خشک میشوند؛ بنابراین بدن مخاط بیشتری ترشح میکند و این افزایش ترشح، سبب گرفتگی بینی، گلودرد یا حتی خروپف میشود.
آلرژی: گرد و غبار محیط با باد پنکه بیشتر در فضا پخش و سبب ایجاد علائم حساسیت، از قبیل عطسه و سرفه میشوند.
خشکی پوست: باد پنکه شدید است و رطوبت پوست را تبخیر میکند؛ بنابراین پوست خشک میشود.
حساسیت چشم در اثر خشکی: وزیدن باد مداوم پنکه،، رطوبت چشم را خشک میکند؛ سپس سوزش و ناراحتی میشود.
درد عضلانی: باد پنکه سبب گرفتگی عضلانی میشود.
دور تند یا کند پنکه عوارضش برای بدن فرق دارد؟
عوامل موثر در شدت عوارض باد پنکه
باد پنکه سبب ناراحتیهای زیادی میشود اما این عوارض با برخی عوامل کم و زیاد میشوند؛ از جمله:
قدرت وزش باد پنکه
تمیزی پرههای پنکه
نوع پنکه
فاصله پنکه از بدن
جهت چرخش پنکه
آیا عوارض دور تند یا کند پنکه، فرق دارد؟
مسلما وقتی پنکه را روی دور تند بگذارید؛ باد با شدت بیشتری میوزد؛ بنابراین میزان عوارض آن در بدن شما بیشتر خودش را نشان میدهد. بنابراین اگر سابقه هر یک از ۵ مورد بالا را دارید؛ پنکه را از خود دور نگاه دارید و دور آن را کُند کنید.
نشستن زیر باد پنکه چه عوارضی برای بدن وعضلات ما دارد چرا خشک می شویم
آلودگی پرههای پنکه و عوارض تنفسی بیشتر
هنگامیکه پرههای پنکه و صفحه مشبک آن، به مدت طولانی تمیزنشده، باقی بمانند؛ کلی پرز و گرد و خاک به آنها میچسبد. باید حتما هر هفته یا حداقل ماهی ۱ بار، پرهها و شبکه پنکه را تمیز کنید؛ به این ترتیب با چرخیدن آن گرد و خاک به سمت شما، پرتاب نمیشوند و علائم حساسیت را نشان نمیدهید.
نوع و سایز پنکه و عوارض باد آن
وقتی پنکهای ایستاده است و سایز بزرگی دارد؛ مسلما شدت بادش زیاد است. بنابراین گروهی از افراد ترجیح میدهند که پنکهای کوچک و رومیزی تهیه کنند. این پنکهها معمولا روی میز کار در ادارهها، کاربرد دارد. با اینحال چنین پنکههایی خودشان انواع ضعیف و قوی دارند. اگر پنکهای کوچک است؛ دلیل نمیشود که سبب سردرد، بدن درد یا تمام عوارضی که درباره باد پنکه گفتیم، نشود.
سایز پنکه مهم است؟ عوارض باد پنکه را جدی بگیرید
باد پنکههای کوچک را دست کم نگیرید!
انواع پنکه و معایب باد آنها برای بدن
در بازار ۵ نوع پنکه موجود است که هر کدام از نظر کاربرد و طراحی، مزایا و معایبی را برای سلامتی دارند اما با این حال ماهیت عوارض باد پنکهها، همان است که در بالا اشاره کردیم؛ انواع پنکه از نظر طراحی عبارتست از:
پنکه پایه بلند: ارتفاع این پنکهها، قابل تنظیماند؛ بادشان مستقیم به جایی از بدن که دوست دارید میخورد. بنابراین میتوانند، درد شدید را در همان قسمت ایجاد کنند یا هر یک زا عوارض ذکر شده را به وجود آورند.
پنکه کوچک رومیزی: این پنکهها ممکن است؛ در پایان ساعت کاری سبب حساسیت، احتقان بینی، خشکی چشم یا سردرد شوند.
پنکه ایستاده پایه کوتاه: این پنکهها برای جایی خوباند که میز یا سکویی در آن تعبیه شده است. با اینحال از نظر قدرت و عوارض میتوانند همان مشکلات پنکههای پایه بلند را برای افراد ایجاد کنند.
پنکه سقفی: چنین پنکههایی، هوا را در بالاترین قسمت فضای اتاق به جریان میاندازند. بنابراین، نسیمی خنک از جابهجایی هوای گرم و خنک اتاق، ایجاد میشود. با این حال نصب پنکه سقفی، نکات ایمنی مهمی دارد. مراقب باشید موقع خواب، بر سرتان سقوط نکند و سبب آسیبهای جدی نشود.
پنکه دستی: این پنکهها که اصولا شارژی هستند یا باتری قلمی میخورند؛ برای جاهای پر ازدحام و گرم هستند که به جای بادبزن از کیفتان درآورید و خودتان را خنک کنید. چنین پنکههایی سبب بدن درد یا سردرد نمیشوند؛ چراکه مدت استفاده از آنها قطعا چندین ساعت نیست. با اینحال اگر عرق کردهاید؛ نباید پنکه دستی را مستقیم کنار سرتان بگیرید؛ در غیر این صورت سینوسهایتان سرما میخورند.
عوارض باد پنکه شامل پنکه دستی هم میشود؟
پنکه مناسب برای اتاق خواب، با کمترین عوارض
خیلی از افراد دوست ندارند در اتاق خواب خود کولر، کار بگذارند؛ چون خیلی اتاق را سرد میکند. همچنین ممکن است اتاقی دریچه کولر آبی یا محل تعبیه کولر گازی نداشته باشد. در چنین مواقعی چارهای جز استفاده از پنکه در اتاق خواب نیست وگرنه در چله تابستان، خواب راحت نخواهید داشت. با اینحال همین پنکهها میتوانند بدن شما را خشک کنند.
راه حل چیست؟ برای اتاق خواب میتوانید از پنکه سقفی استفاده کنید. از ایمنی نصبش مطمئن شوید؛ سپس آن را در جایی با کمی فاصله از سرتان تعبیه کنید. حتی میتوانید پنکهای را روی دیوار نصب کنید که بادش مستقیم به بدنتان نخورد.
باد پنکه سقفی هم عوارض دارد؟
پنکه سقفی دوست یا دشمن؟
چرا باد پنکه بدن را خشک میکند؟
هنگامیکه بدنتان به صورت دراز کشیده یا نشسته در حالت خاصی قرار دارد؛ استراحت میکنید یا خواب هستید؛ باد پنکه میتواند سبب گرفتگی عضلات شود. این حالت در برخی از نواحی بدن بیشتر است و میتواند سبب درد بدی شود؛ طوری که لازم است؛ آمپول شل کننده عضلات، بزنید.
مطلب پیشنهادی: آمپول متوکاربامول برای چیست؟
خوابیدن زیر باد پنکه چه عوارضی دارد؟
عوارض باد پنکه برای بدن خیس عرق
بسیاری از کسانی که در تابستان گُر میگیرند یا به دلیل ورزش یا فعالیت بدنی بالا، عرق دارند؛ همچنین کسانی که تازه به خانه یا داخل ساختمان رسیدهاند؛ به دلیل تحرک و راه رفتن تند، یا تردد روی پله عرف کردهاند؛ ممکن است بخواهند، جلوی باد مستقیم پنکه قرار بگیرند؛ حسابی خنک شوند و کیف کنند. این عادت بسیار بد است. وزیدن باد پنکه سبب خشکی سریع عرق، ایجاد خنکی و سرمای ناگهانی در بدن میشود؛ در نتیجه سردرد و درد عضلانی را افزایش میدهد. همچنین با خشکی مخاط بینی و گلو، علائم احتقان به طور شدیدی ایجاد خواهند شد.
با بدن خیس از عرق جلوی پنکه قرار نگیرید – عوارض باد پنکه
وقتی عرق دارید، مقابل باد پنکه قرار نگیرید.
عوارض باد پنکه برای سنین مختلف
باد پنکه میتواند افراد با شرایط جسمی و سنی مختلف را به طور متفاوتی درگیر کند. این گروهها عبارتند از:
کودکان
زنان
سالمندان
بیماران روماتیسمی
مطلب پیشنهادی: حساسیت به باد کولر و پنکه، روماتیسم داری بخون!
مضرات باد پنکه برای کودکان
هنگامیکه کودکی به طور مستقیم جلوی باد پنکه قرار بگیرد؛ خصوصا اگر مستعد سینوزیت یا سرماخوردگی باشد؛ همچنین به دلیل تحرک و بازی، بسیار عرق کرده باشد؛ خیلی راحت سرما میخورد یا دچار احتقان مجاری تنفسی میشود.
عوارض باد پنکه برای کودکان چیست؟
باد پنکه برای زنان چه عوارضی دارد؟
هنگامیکه زنان به طور مستقیم در راستای باد پنکه باشند؛ ممکن است باد پنکه به تخمدان، کلیه یا کمر آنها بخورد. این قسمتها به دلیل شرایط حساسی که دارند؛ درد شدیدی بگیرند. بنابراین اگر به دلیل گرما میخواهید مقابل پنکه بنشینید؛ این راهکارها را پیش بگیرید:
دور کمر خود را با حولهای بپوشایند.
لباس نیمتنه نپوشید.
شبها بدون روانداز زیر باد پنکه نخوابید.
باد پنکه را طوری تنظیم کنید که به طور مستقیم به بدنتان نخورد.
عوارض باد پنکه برای زنان چیست آیا بر تخمدان و کلیه اثر دارد؟
خانمها، پهلوهای خود را از باد پنکه حفظ کنید!
چطور از عوارض باد پنکه در امان باشیم؟
برای اینکه در روزهای داغ بهار و تابستان، عوارض باد پنکه خشکتان نکند؛ میتوانید این کارها را انجام دهید:
پنجرهها را در دو سمت خانه باز بگذارید تا جریان هوا برقرار شود.
پنکه را در فاصله ۱/۵ تا ۲ متری خودتان قرار دهید.
محلهایی از بدنتان را که حساس هستند را با پارچه حولهای بپوشانید.
اگر عضلاتتان گرفت، از پزشک قرص یا آمپول عضله باز کن، بخواهید. برای این منظور میتوانید در آچارهاپ درخواست دهید.
عوارض باد پنکه برای زانو و عضلات پا
عوارض باد پنکه در یک کلام
وزیدن باد پنکه به طور مستقیم میتواند سبب گرفتگی عضلات، درد ناشی از آن و حساسیت شود. خشکی پوست و چشم؛ احتقان و عطسه از دیگر عوارض باد پنکه هستند. در این صفحه تمام نکات کاربردی برای پیشگیری از مشکلات باد پنکه را گفتیم و انواع پنکه و عوارضاش را بررسی کردیم.