وزیر صمت:

مشکل کمبود مواد اولیه با ایجاد نهادی تنظیم‌گررفع می شود

 وزیر صمت با اشاره به افزایش ۳۸ درصدی صادرات غیرنفتی کشور در سال گذشته، عنوان کرد: این رقم به جایی رسیده که فقط ۳.۵ میلیارد دلار دیگر فاصله داریم که بگوییم نفت دیگر در تامین ارزی کشور اثری ندارد.

 

فاصله‌ اندک تا تامین غیرنفتی ارز در کشور/رفع مشکل کمبود مواد اولیه با ایجاد نهادی تنظیم‌گر

«سیدرضا فاطمی امین» عصر امروز شنبه پس از بازدید و افتتاح چندین طرح صنعتی و معدنی استان یزد، در نشست فعالان اقتصادی این استان گفت: در چهار ماهه اول امسال در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، فولاد ۵ درصد، کفش ۱۳ درصد، ظروف ۱۲ درصد افزایش تولید داشته است.

وی افزود: در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۹۹ حدود ۳۸ درصد افزایش صادرات غیرنفتی داشته‌ایم که رقم آن به جایی رسیده که فقط ۳.۵ میلیارد دلار دیگر فاصله داریم که بگوییم نفت دیگر در تامین ارزی کشور اثری ندارد.

وزیر صمت در مورد درخواست استان یزد برای اختصاص عواید یک معدن به تامین مالی انتقال آب، اظهار کرد: با این موضوع در مناطقی مثل یزد و سیستان و بلوچستان کاملاً موافق هستیم و پیشنهاد این طرح نیز مطرح شده و اکنون در حال انجام کارهای محاسباتی این موضوع هستیم.

فاطمی‌امین با اشاره به مشکلات موجود در زمینه تامین مواد اولیه هم برای صنایع نساجی و هم صنایع پلیمری، بیان کرد: در برخی حوزه‌ها مثل متانول سرمایه گذاری زیادی کرده‌ایم اما در برخی صنایع نیز کمتر سرمایه‌گذاری شده بنابراین در زمینه تامین مواد اولیه با مشکل مواجه بوده‌ایم.

وزیر صمت در خصوص عرضه تلفیقی در بورس کالا به منظور حل مشکل مواد اولیه، گفت: حل این مشکل دو راه حل دارد؛ یکی بلندمت که سرمایه گذاری است و یکی کوتاه مدت که در حوزه فولاد آن را تجربه کردیم به نحوی که سال گذشته سهمیه‌بندی برای ورق داشتیم چرا که ۱۰ میلیون تن مصرف ورق کشور بود که با وجود مصرف چهار میلیون تنی، شش میلیون تن کسری در این حوزه وجود داشت و به همین دلیل به سمت عرضه تلفیقی در بورس کالا رفتیم.

وزیر صمت تصریح کرد: اصل این موضوع که مواد اولیه کم داریم، یک راه حل کوتاه مدت دارد که آن را تجربه کرده‌ایم و همه باید کمک کنند که آن را اجرا کنیم اما برای این موضوع، یک نهاد تنظیم‌گر باید این کار را انجام دهد چرا که اگر تولیدکننده انجام دهد، شکست می‌خورد.

فاطمی امین با اشاره به درخواست در تحول در نظام اداری عنوان کرد: یک تا دو ماه دیگر تغییر ساز و کارها در وزارت صمت مشهود خواهد شد و از اوایل مهرماه، یک سامانه پاسخگویی راه اندازی می‌شود تا هیچ مشکل یا درخواستی روی زمین نماند به نحو که وزیر یا معاونان آن سفری به نقطه‌ای داشته باشند تا در جریان درخواست‌ها قرار گیرند و تمام متغییرهای موجود در وزارت صمت، وارد این سامانه و رصد به درستی انجام شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: نظام بانکی ما مشکلات بسیار حادی دارد اما مسیر میانبری رفتیم که سال گذشته به طور آزمایشی آغاز شده که یکی از آنها پرداخت تسهیلات به فروشنده است تا انحراف مالی جلوگیری شود و دیگری تامین مالی زنجیره ای که اگر این دو کار انجام شود، برآورد ما این است که ۶۰ تا ۷۰ درصد مصارف سرمایه در گردش حل می‌شود.

فاطمی امین اضافه کرد: همه جا از ماشین سازی به عنوان صنعت برتر یاد می کنم، این که کاشی و سرامیک تولید می کنیم بسیار خوب است اما اینکه ماشین آلات کاشی سازی را تولید کنند، اتفاق بسیار بهتری است و از آن حمایت جدی می کنیم.

وی تصریح کرد: سال گذشته در همین راستا یک معاونت در وزارت صمت به عنوان معاونت ماشین آلات و تجهیزات راه اندازی کردیم تا این بخش را تقویت کنیم.

وزیر صمت در پایان در مورد ماجرای معادن تعطیل نیز عنوان کرد: هزار و ۲۰۰ معدن تعطیل به زودی به مزایده گذاشته خواهد شد البته عمدتاً در معادن بزرگ تعطیلی نداریم و عمده معادن تعطیل، شن و ماسه و سنگ های ساختمانی هستند.