کدام نان سالم تر و بهتر است؟

کدام نان سالم تر و بهتر است؟

 

در اینجا مشخصات نان باکیفیت و سالم و رژیمی رابه شما خواهیم گفت و همچنین ویژگی های‌ نان سالم و مفید را در آخر خواهید خواند. در ایران انواع نان روزانه پخت میشود ولی آیا بهترین نان برای بدن کدام است؟

 

کدام نان برای کاهش وزن مفید است؟

محققان بعد از انجام مطاعاتی بر روی ۹۲۰۰ انسان در اسپانیا و کشور های اروپای مرکزی به صورت مطالعه در مورد عادات غذایی ۵ ساله انها دریافتند افرادی که از نان های‌ تیره رنگ درکنار نان های‌ سفید استفاده می‌کنند

 

کم تر در دسترس ریسک اضافه وزن قرار می‌گیرند این در حالی است که افرادی که نان اصلی مصرفی انها نان سفید است ۴۰ درصد بیشتر مستعد اضافه وزن هستند.

کدام نوع نان سالم تر و بهتر است + بهترین نان رژیمی کدام است ؟

اضافه وزن با نان مصرفی

رابطه عجیب و خواصی بین خوردن نان و اضافه وزن وجوددارد که در واقع این نوع نان است که رابطه را ایجاد می‌کند و اصل داشتن کربوهیدرات و فیبر موجود در ترکیبات نان عامل اصلی است.

 

پروفسر گونزالس استاد دانشگاه ناوارا اسپانیا معتقد است که نان سفید دو واحد پروتزین بیشتر در روز محسوب می‌شود و پروتئین بیشتر برابر است با افزایش وزن بیشتر.

 

نان جو

جو یکی از غلات بسیار مفیدی است که ارزش غذایی بالایی دارد و خود بعنوان یک غذای کامل می‌تواند به شمار رود و از سال‌های دور مصرف ان توصیه شده است چنانچه امام جعفر صادق «ع» می فرمایند :خاصیت های‌ غذایی و درمانی با ارزشی در نان جو وجوددارد،

 

بهمین دلیل طعام حضرت رسول اکرم «ص» تا آخر عمر از نان جو خالی نبود. نان جو همچنین به دلیل وجود کربوهیدرات های‌ پیچیده میتواند از بروز گرسنگی جلوگیری کند و شاید همین یک مورد برای اثبات تاثیر ان در لاغری و کاهش وزن کافی باشد.

 

کاهش کلسترول خون با مصرف نان جو :

جو نرمی استخوان کودکان را از بین می‎برد.

پیشگیری از سفیدشدن مو .

مفید برای کم خونی .

برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن ان آرد و رابا آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.برای رفع خارش‎های‌ جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.

 

برای درمان زخم‎های‌ بدخیم آرد جو رابا زرده تخم‎مرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.برای رفع ورم پستان آرد جو رابا سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید می‎باشد.

 

کدام نوع نان سالم تر و بهتر است + بهترین نان رژیمی کدام است ؟

ویژگی های نان سالم :

وی‍ژگی های نان سالم را در موارد زیر خلاصه کرد :

– مصرف نان سبوس‏دار به جای نان‏های‌ سفید، خطر بروز سرطان، دیابت، ناتوانی در هضم غذا و بیماریهای قلبی را کاهش می‏دهد .

 

– نان سبوس‏دار منبع خوبی از فیبر می‏باشد. فیبر، کمک به هضم مواد غذایی و اجابت مزاج می‏کند.

 

– نان سبوس‏دار منبع خوبی از ویتامین‏های‌ B2 و نیاسین است.این ویتامین‏ها به عملکرد بهتر مغز کمک میکند .

 

– حذف نان حتی برای افراد دیابتی و افرادی که چاق هستند و رژیم کاهش وزن دارند غلط است .

 

– نان سنگک کمترین ضایعات را در میان نان‏های‌ سنتی دارد .

 

– از مصرف نان‏های‌ سوخته به دلیل وجود ماده سمی بنام آکریلامید در ان جداً خودداری شود .

 

– نانی که با خمیرمایه تهیه شده است، ارزش غذایی بالاتر، قابلیت هضم بهتر، ضایعات و دور ریز کمتر و ماندگاری بهتری دارد .

 

– استفاده از خمیرمایه، جذب آهن، کلسیم، روی و منیزیم را در نان التیام می‏بخشد .

 

– نان سالم کاملاً پخته و برشته بوده و سطح ان سوخته نیست .

 

– قرار دادن نان داغ در کیسه نایلونی، فرایند بیات شدن نان را سریع‏تر کرده و باعث ایجاد کپک در نان می‏شود .

 

وی افزود: با توجه به موارد بالا توصیه می‌شود که نان های‌ تیره مصرف کنید و ممنوعیت استفاده از جوش شیرین و مواد افزودنی غیرمجاز و حتی کنجد باکیفیت پایین که مزه و طعم کپک و ماندگی میدهد را مدنظر قرار داده و از مصرف ان خودداری کنید.

 

– نان‏های‌ تیره تهیه شده با آرد کامل و سبوس‏دار ارزش غذایی بالاتری نسبت به نان سفید دارند و تیرگی نان دلیلی بر کیفیت بهتر نان است . نان سالم با آرد سبوس‏دار تهیه شده و ظاهر ان تیره‏ تر از نان‏های‌ دیگر است .

 

– نان سبوس‏دار تیره بهترین نوع نان است. تیرگی نان به دلیل وجود سبوس ان می‏باشد .

 

– فیبر موجود در نان سبوس‏دار، بهترین درمان تغذیه‏ای در یبوست و بیماری‏های‌ روده بزرگ است .

 

– نان سبوس‏دار بخاطر ایجاد حس سیری در فرد نسبت به نان‏های‌ سفید خطر کمتری در ایجاد چاقی دارد.« اما توجه به این نکته لازم است که مصرف بی‏ رویه نان‏های‌ سبوس‏دار نیز توصیه نمی ‏شود .

 

– با مصرف نان سبوس‏دار، قندخون به آهستگی بالا می‏رود و برای بیماران دیابتی، انتخاب مناسب‏تری نسبت به نان‏های‌ سفید است .

 

– مصرف نان های‌ سبوس‏دار، کلسترول خون و چربی خون را کاهش می‏دهد و از پیشرفت بیماری های‌ قلبی- عروقی پیشگیری می‏کند .

 

– مصرف سبوس و نان سبوس‏دار، احتمال پیدایش سرطان روده بزرگ «کولون و راست روده» را کاهش می‏دهد .

 

– مصرف زیاد نان‏های‌ سفید، خطر ابتلا به کم‏خونی، پوکی استخوان، ناراحتی گوارشی «سوء تغذیه و یبوست»؛ چاقی، بیماری قلبی- عروقی و دیابت را افزایش می‏دهد .

 

– درصد مهمی از نیاز روزانه ویتامین، موادمعدنی، پروتئین و فیبر توسط مصرف نان‏های‌ سبوس‏دار، تأمین می‏ شود .

 

– بهتر است از نان‏های‌ سبوس‏داری که با خمیرترش تهیه شده‏اند به جای نان‏های‌ سفید استفاده شود .

 

– سبوس جزء مواد غذایی مطلوب باکتری‏های‌ مفید روده است که علیه امراض میکروبی روده اقدام می‏کند و سیستم ایمنی بدن را فعال می‏کند .